وبلاگ شخصی من
وبلاگ وحید جنتی

تحریم ۱۷ شرکت ایرانی یک هفته پس از توافق ژنو / اتحادیه اروپا هم مثل آمریکا قابل اعتماد نبود

Posted: 30 Nov 2013 11:12 AM PST

در فاصله کمتر از یک هفته از توافق ژنو میان ایران و گروه موسوم به ۵+۱، شورای اتحادیه اروپا ۱۷ شرکت ایرانی را به فهرست تحریم‌های ضد ایرانی خود اضافه کرد.

این رویکرد و اقدام خصمانه و کینه‌توزانه در حالی است که ایران طی هفته‌ها و ماه‌های اخیر و پیش از توافق در ژنو، بارها با اعتمادسازی، حسن‌نیت خود را به طرف مقابل نشان داد. موضوع اعتمادسازی ایران حتی در گزارش فصلی اخیر آژانس انرژی اتمی مورد اذعان قرار گرفت.

به هر حال و پس از چند دور مذاکرات فشرده و نفسگیر در ژنو، ایران و ۵+۱ به یک توافق موقت و ۶ ماهه رسیدند.

نکته حائز اهمیت این است که بلافاصله پس از توافق ژنو، مقامات آمریکایی‌ در چندین موضع‌گیری بر چند مطلب اصرار داشتند؛ ۱- حق غنی‌سازی ایران به رسمیت شناخته نشده است. ۲- راکتور آب سنگین اراک باید تعطیل شود. ۳- تحریم‌های اصلی باقی می‌ماند و…

اظهارات جان‌کری تا باراک اوباما پیرامون ادعاهایی که علیه ایران پس از توافق ژنو مطرح کردند به وضوح نشان داد آمریکایی‌ها قابل اعتماد نیستند.

اکنون این بار اتحادیه اروپا نیز مثل آمریکا نشان داد که قابل اعتماد نیست و عهدشکنی بخشی از هویت آنهاست. در همین زمینه، پنج‌شنبه گذشته شورای اتحادیه اروپا طی اعلامیه‌ای که در سایت رسمی خود منتشر کرده اعلام داشت ۱۷ شرکت ایرانی را به فهرست تحریم‌های خود افزوده است.

در اعلامیه شورای اتحادیه آمده است که این اتحادیه به موجب تصمیمی که در ۲۳ مارس سال ۲۰۱۲ اتخاذ شده اعمال محدودیت بر برخی شرکت‌های ایرانی را ادامه می‌دهد.

شرکت مدیریت ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای ایران و ۱۶ شرکت کشتیرانی شرکت‌هایی هستند که در فهرست تحریمی اتحادیه اروپا قرار گرفته‌اند.

فهرست ۱۶ شرکت کشتیرانی که اتحادیه اروپا آنها را در فهرست جدید تحریم‌های خود قرار داده عبارتند از:
- «شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران» (بخاطر آنچه حمل محموله‌های نظامی و نقض تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل علیه خرید و فروش تسلیحات نظامی عنوان شده است)؛ «شرکت کشتیرانی بوشهر»، «شرکت کشتیرانی حافظ دریا»، «کشتیرانی ایران و مصر»، «کشتیرانی اییرین وست‌شیپ»، «شرکت مالتا»، «شرکت کشتیرانی جی‌ام‌بی‌اچ‌ اروپا»، «شرکت مهندسی و خدمات دریایی شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی»، «شرکت دریایی آی‌اس‌آی مالتا»، «شرکت کشتیرانی خزر»، «شرکت کشتیرانی ماربل»، «شرکت کشتیرانی سفیران پیام دریا»، «شرکت خدمات کامپیوتری کشتیرانی»، «شرکت کشتیرانی سروش سرزمین اساطیر»، «آژانس کشتیرانی راه جنوب» و نهایتاً «شرکت کشتیرانی والفجر ۸».

علت تحریم این شرکت‌ها وابستگی، همکاری و تحت مالکیت بودن و یا تحت کنترل بودن آنها توسط شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ادعا شده است.

همچنین دیوان دادگستری اروپا طی حکمی پس از بررسی درخواست استیناف اتحادیه اروپا در مورد لغو تحریم شرکت «کالا نفت» مربوط به ایران دوباره این شرکت را در فهرست تحریم‌های این اتحادیه قرار داد.

براساس این گزارش، دیوان دادگستری اتحادیه اروپا اعلام کرد: شرکت پشتیبانی ساخت و تهیه کالای نفت باید در فهرست تحریمی افراد و شرکت‌های ایرانی اتحادیه اروپا باقی بماند.

پیش از این دادگاه عمومی اتحادیه اروپا، تحریم شرکت کالا نفت از سوی این اتحادیه اروپا را لغو کرده بود. اتحادیه اروپا این شرکت را به مشارکت در فعالیت‌های هسته‌ای ایران متهم کرده است.

اما عباس عراقچی معاون حقوقی و بین‌المللی وزیر امور خارجه و عضو ارشد مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان به اقدام اتحادیه اروپا واکنش نشان داد.
عراقچی در گفت‌وگو با مهر، درباره اقدام اتحادیه اروپا مبنی بر گنجاندن ۱۷ شرکت دیگر ایرانی در فهرست شرکت‌های تحریم شده با انتقاد از اقدام اتحادیه اروپا، گفت: اجرای تحریم‌های گذشته خلاف توافق‌نامه جدید نیست اما خلاف روحیه همکاری و حسن نیت در شرایطی است که در حال آماده‌سازی توافق جدید بین ایران و کشورهای ۵+۱ هستیم.

وی ادامه داد: توافق جدید شامل بسیاری از تحریم‌های قبلی نمی‌شود و البته این توافق نیز هنوز اجرایی نشده است.

خاطرنشان می‌شود آنچه که اکنون در فضای پس از توافق ژنو از پرده برون افتاده است و البته اتفاق غیرمنتظره‌ای نیست این است که طرف غربی برخلاف ژست دیپلماتیک و مانور تعامل با کشورها، بیرون از حسن نیت و همکاری به رویکرد خصمانه خود اصرار دارد که مانند همیشه نشان از غیرقابل اعتماد بودن آنهاست.

 

 

منبع: کیهان

منطق تقدیر رهبر معظم انقلاب از تیم مذاکره کننده هسته ای چیست؟

Posted: 30 Nov 2013 11:02 AM PST

انتشار پیام تشکر رهبر معظم انقلاب از تیم مذاکره کننده هسته ای منجر به تفاسیر و تحلیل های متعددی شد که در این میان رسانه های حامی دولت تلاش کردند با استناد به این موضوع، جای هیچ نقد و نظری برای منتقدان این عرصه باقی نماند.

به گزارش رجانیوز، هاشمی رفسنجانی شاخص ترین فردی بود که با استناد به این منطق تلاش کرد تا با سپر کردن تشکر رهبر انقلاب از تیم مذاکره کننده هسته ای، راه برای نقد جزییات این توافقنامه را مسدود کند. هاشمی تنها به فاصله چند ساعت بعد از انعقاد توافقنامه، در جلسه تودیع و معارفه علی اکبر ولایتی و حسن روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، بدون آنکه به این مساله اشاره کند که اگر از دید وی صحبت های رهبر انقلاب واقعا فصل الخطاب است پس به چه علت در سال ۸۸ بگونه دیگری رفتار کرد، گفت: «اگر مقام معظم رهبری این کار را نمی‌کردند اما و اگرها باقی می‌ماند، اما آقا با جمله تشکر از تیم مذاکره کننده مساله را ختم کردند و این کار بسیار مهمی بود.»

هاشمی دو روز بعد نیز در گفتگو با  روزنامه آمریکایی فایننشیال تایمز در پاسخ به یکی از سوالات خبرنگار این روزنامه اعلام کرد: «چون رهبری هم تأیید کردند، مخالفین دیگر پناهی ندارند که مخالفت کنند.»

از سوی دیگر، طی روزهای گذشته این اظهارات نه تنها از سوی هاشمی بلکه از طرف بسیاری دیگر از هواداران دولت و رسانه های همسو با آن نیز مطرح می شود، اما این در حالی است که رهبر معظم انقلاب تنها چند روز پیش از مذاکرات ژنو در مصلی تهران و در جمع بسیجیان سراسر کشور با تاکید بر اینکه در «جزییات مذاکرات دخالتی ندارند»، بر حمایت همیشگی خود از دولت های مختلف تاکید کردند:

«بنده اصرار دارم بر حمایت از مسئولانى که اجراى کار برعهده‌شان است، از همه‌ى دولتها بنده حمایت میکنم، از مسئولان – مسئولان داخلى، مسئولان خارجى – حمایت میکنم و وظیفه‌ى ما است … لذا اینها به کمک احتیاج دارند، من هم کمکشان میکنم، حمایتشان میکنم؛ این یک طرف قضیّه است که قطعى است. از آن طرف اصرار دارم بر تثبیت حقوق ملّت ایران، از جمله مسئله ى حقوق هسته اى؛ اصرار داریم بر اینکه از حقوق ملّت ایران یک قدم عقب نشینى نباید بشود. ما البتّه در جزئیّات این مذاکرات مداخله نمیکنیم.»

 

تجربه مهم توافقنامه سعد آباد

فارغ از این موضوع، بازخوانی توافقنامه سعدآباد در سال ۸۲ نیز که بعدها مورد انتقاد خود حسن روحانی نیز قرار گرفت و او «در نامه به البرادعی تاکید کرد متاسفانه ایران در قبال عقب نشینی هایش، دستاورد چندانی کسب نکرد» نشان می دهد حمایت رهبر معظم انقلاب از تلاش های مسئولان در برهه های مختلف نه تنها مساله بدیعی محسوب نمی شود بلکه در راستای مدیریت کلان ولی فقیه در نظام جمهوری اسلامی تعریف می شود که همواره تلاش های مسئولان ارشد و اجرایی کشور مورد حمایت رهبری انقلاب بوده است، این مساله هم در زمان زعامت امام خمینی (ره) و هم در دوران رهبری حضرت آیت الله خامنه ای مشاهده می شود و هیچ گاه به معنای بدون نقص دانستن افراد و دولت های مختلف و مصون ماندن آنها از نقد منصفانه منتقدان نیست چرا که بر کسی پوشیده نیست نتیجه انفعال مسئولان وقت پرونده هسته ای در سال ۸۲ تا آنجا پیش رفت که رهبر انقلاب به کرات در سخنرانی های عمومی خود چه در دی ماه سال ۸۶ در یزد و چه در مرداد ۹۱ در جمع مسئولان نظام، به انتقاد شدید از عقب نشینی های صورت گرفته در آن برهه پرداختند.

این نکته زمانی آشکار تر می شود که توجه به تقدیر رهبر انقلاب چه در سال ۸۲ و بعد از مذاکرات سعد آباد و چه در سال ۹۲ و بعد از مذاکرات ژنو نشان می دهد منطق تشکر ایشان از مسئولان ثابت بوده و بلافاصله بعد از تقدیر از تیم مذاکره کننده هسته ای، از آنان خواسته شده تا با ابستادگی در برابر زیاده خواهی های طرف مقابل و تثبیت حقوق ملت، بر شاخص اصلی که همان «صیانت از منافع مردم» است، حرکت کنند.

به عنوان مثال رهبر معظم انقلاب در ۱۱ آبان ۱۳۸۲ بعد از مذاکرات سعد آباد می فرمایند:

«کارى که مسؤولان کردند، کار درستى بود. با تدبیر و بدون پذیرش تسلیم و قبول حرف زور انجام شد تا توطئه‏اى که از طرف امریکاییها و صهیونیستها علیه جمهورى اسلامى طرّاحى شده بود، شکسته شود. البته این آغازِ قضیه است و کار تمام نشده است. اگر ادامه این کار به همین روالى که تاکنون طرّاحى شده، ادامه پیدا کند، هیچ ایرادى ندارد؛ اما اگر قرار باشد دشمنان یا مراکز قدرت، فزون‏خواهى کنند و سنگر به سنگر جلو بیایند و ما هم عقب‏نشینى کنیم، این مى‏شود تسلیم، که به هیچ‏وجه درست نیست و اجازه چنین کارى هم داده نخواهد شد.»

ایشان در پیام تشکر خود از تیم مذاکره کننده هسته ای فعلی نیز بلافاصله بعد از تشکر از رییس جمهور «بنا بر آنچه  که مرقوم داشته شده است»  بر ضرورت ایستادگی در برابر زیاده خواهی ها به عنوان ادامه کار تاکید می کنند و می فرمایند:

«ایستادگی در برابر زیاده خواهیها همواره باید شاخص خطّ مستقیم حرکت مسئولان این بخش باشد، و چنین خواهد بود ان‌شاء الله.»

لذا توجه به این مساله به خوبی منطق حمایت رهبر معظم انقلاب نه تنها از تیم مذاکره کننده هسته ای فعلی را بلکه در ادوار مختلف به خوبی آشکار می سازد و بدیهی است با توجه به این نکته و هم چنین سخنان مهم رهبر انقلاب در مصلی تهران که بر عدم دخالت خود در جزییات مذاکرات تاکید کردند، مشخص می شود نقد منصفانه، دلسوزانه و همراه با منطق از عملکرد دکتر ظریف و مفاد توافقنامه ژنو نه تنها تزاحمی با حمایت های کلان رهبر انقلاب از مسئولان ندارد بلکه بزرگترین هدیه به «فرزندان انقلاب» است.

 

منبع: رجانیوز

 


شمع عشق بهترین هدیه برای یک دوست آموزش کوچک کردن شکم پس از زایمان بصورت تصویری و کامل

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
نويسندگان
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا من را با عنوان وبلاگ وحید جنتی و آدرس http://vahidjam.lxb.ir/ لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک من در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.