پرونده‌ای برای ۳۵ سال دشمنی آمریکا با انقلاب اسلامی{بخش دوم}
 
وبلاگ شخصی من
وبلاگ وحید جنتی

*ترور دانشمندان هسته ای
ترور در سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی وقتی تجویز می شود که دیگر هیچ راهی وجود ندارد و مسئله به بن بست رسیده است. آمریکایی ها پس ناتوانی در فشار بر ایران برای جلوگیری از رشد علمی کشور به این حربه کثیف و جنایت کارانه متمسک شدند. این رفتار دیوانه وار سیاست مداران غربی نشان دهنده ناتوانی و عجز آنها در برخورد با ایران است.

 


جان ساورز، رئیس MI6 ، لندن۱۱ اکتبر۲۰۱۱

 

 اولین بار این ناراحتی از زبان جان ساورز رئیس سازمان جاسوسی انگلستان MI6 ابراز شد. وی در مصاحبه ای تلویزیونی گفت:«برنامه هسته ای ایران تنها با اقدامات اطلاعاتی وامنیتی متوقف می شود.» تنها چند روز پس از این سخنان دو دانشمند هسته ای کشورمان به شهادت رسیدند.
 

۴-مهار و انزوای سیاسی
از اولین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی در ایران آمریکایی ها برای مقابله با آن در بعد سیاسی استراتژی مهار و انزوا را در پیش گرفتند. جلوگیری از صدور انقلاب و گسترش آن به کشور های دیگر از یک سو و سرکوب ایران برای جلوگیری از تبدیل شدن آن به یک قدرت منطقه ای از اهداف آنها بود. شاید بتوان گفت که همه تلاش ها برای این بود که جمهوری اسلامی قدرتمندی وجود نداشته باشد و حتی اصلا وجود نداشته باشد.

*حزب الله
حزب الله لبنان نمونه بارز نفوذ غیرقابل انکار ایران در حوزه منطقه ای می باشد یک بال موفق در کرانه های شرقی مدیترانه که توانسته است اسرئیل را  با شکست روبرو کند. توان ایران در پشتیبانی از متحدان منطقه ای اش توانسته است او را به یک قدرت موثر و ملموس در سطح منطقه ای تبدیل نماید. این به مسئله به قدری ملموس شده است که اوباما در نامه ای به رهبر معظم انقلاب اعتراف می کند:« بدون جمهوری اسلامی مسائل منطقه و بین الملل حل نخواهد شد.»
 


شهید عماد مغنیه

 

*ایجاد قطب های جدید
مسلما در دنیای سیاست بین الملل توانایی شکل دادن اتحاد ها و شکل گیری قطب های جدید از برجسته ترین ویژگی های قدرت های بزرگ است. امروطه جمهوری اسلامی توانسته است با پیگیری یک سیاست اصولی در منطقه و جهان محور تشکیل اتحادها و مواضع مشترکی در جهان باشد. از جمله موفق ترین تجربه های اخیر سیاست خارجی جمهوری اسلامی شکل دادن به قطب مقاومت بین المللی در برابر تجاوز های آمریکا و غرب به سوریه است. ایران توانسته است با دیپلماسی فعال خود یک محور قدرتمند به همراه چین و روسیه علیه غرب به وجود بیاورند که بیش از دو سال است که توانسته اند جلوی دخالت مستقیم آمریکا در سوریه را بگیرند.

*اجلاس های بین المللی موفق
 اجلاس سران غیر متعهد ها در تابستان گذشته در تهران که در اوج تبلیغات و جشنواره رسانه های غربی برای موفقیت تحریم ها و انزوای ایران، با شکوه هر چه تمام تر برگزار شد و شادی آنها را به یاس تبدیل نمود. در این اجلاس بسیاری از سران کشور ها به همراه هیات های دیپلماتیک چند صد نفره در تهران حضور یافتند و قراردادهای اقتصادی و پیمان های سیاسی و فرهنگی بسیاری را با مسئولین کشورمان امضا کردند. علاوه بر این، اجلاس هایی نظیر اجلاس سران سازمان کنفرانس اسلامی در سال ۷۶ نیز نشان دهنده قدرت دیپلماتیک ایران است.
 

 

*اعتراف به کار آمدی سیاست ایران
یکی از مهمترین حوزه های قدرت سیاسی ایران را می‌توان امروز در مضمون اصطلاح «اسلام سیاسی» یافت که در سرتاسر جهان اسلام به مسئله‌ای اساسی تبدیل شده است. در جریان وقوع انقلاب های اخیر(۲۰۱۱) در خاورمیانه پیروزی احزاب اسلام گرا در انتخابات ها حاکی از فراگیر شدن گفتمان اسلام سیاسی در این منطقه است. منش و الگوی رفتار سیاسی جمهوری اسلامی در جهان بتدریج در حال فراگیر شدن است. رفتار ها و اصولی همچون ظلم ناپذیری در روابط با قدرت های بزرگ و تاکید بر استقلال کشورها، مثال بارز این جریان را می‌توان در کشورهایی نظیر هند، ترکیه، برزیل و دیگر کشورهای در حال توسعه که وابستگی کمتری به غرب دارند یافت که باید حساب کشور های قدرتمند و مخالف آمریکا همچون چین و روسیه را جدا نمود.

 البته این جریان ها بتدریج اتفاق می افتد ولی همچون مسئله اسلام سیاسی که در سال های پیش چندان بروز و ظهوری نداشت اما به یکباره با انقلاب های اخیر صحنه سیاسی در خاورمیانه را به کلی تغییر داد. با اندکی دقت می توان از بین ۳۰ و چند کشوری که از آمریکا خواستند که آنها را از اعمال تحریم ها بر علیه ایران معاف کند، رگه های این تاثیر را مشاهده نمود. علاوه براین وفاداری ایران نسبت به متحدانش در شرایط سخت و دشوار نیز که بر خلاف رویه معمول سیاست در جهان معاصر می باشد نیز توجه بسیاری از سیاست مداران را در دنیا به خود جلب نموده است و اعتبار و قدرت سیاست ایرانی را در نظر همگان به نهایت اعتلا و بزرگی رسانده است.

اما پیروزی های سیاسی ایران به اینها محدود نمی شود، جمهوری اسلامی در این سالها توانسته است به یک قدرت منطقه ای بی بدیل تبدیل شود. بگونه ای که حداقل یک رشته از سرنوشت تمام معادلات خاورمیانه به تهران می رسد. این اعتراف کسانی است که تمام سعی خود را می کنند برای اینکه ایران را از معادلات منطقه ای حذف نمایند. شکست واضح سیاست مهار ایران را در هر سطحی می توان در جای جای جغرافیای منطقه مشاهده نمود.

 در اینجا بهتر است به اعتراف متخصص مسائل ایران در کاخ سفید توجه کنیم:«ایرانی‌ها مثل چینی‌ها و عرب‌ها نیستند. کاملا هوشمندانه و آگاهانه عمل می‌کنند و خوب می‌دانند که مهره‌هایشان را در صفحه شطرنج چگونه پیش ببرند که مات نشوند. این ویژگی ایرانی‌ها است که به هیچ وجه به سادگی تن به شکست نمی‌دهند و برای رسیدن به هدفشان با سماجت تا آخرین لحظه بازی می‌کنند و کاملا هم بر صفحه شطرنج تسلط دارند.»(۲) اعتراف به کارآمدی سیاست ایران فقط مخصوص آمریکایی ها نیست بلکه همه در روزهای بحرانی خاورمیانه به آن معترف اند.
    

 
۵-تحریم های اقتصادی

*آغاز تحریم ها
پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی اولین اقدام آمریکا در تحریم یک جانبه علیه جمهوری اسلامی در تاریخ ۴/۱۱/۱۹۷۹(۱۳ آبان ۱۳۵۸) و در پی تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام صورت گرفت و پس از آن به صورت های مختلف انواع تحریم ها علیه جمهوری اسلامی اجرا شده است.

*فشار بیشتر دولت های دموکرات
تصور بسیاری بر این است که دولت های جمهوری خواه سیاست خارجی تهاجمی تری را نسبت به ایران داشته اند اما بر خلاف این تصور رایج، به صورت معمول اقدامات دموکرات ها علیه ایران جدی تر و تهاجمی تر بوده است. به عنوان نمونه می‌توان به یکی از مهمترین تلاش های آمریکا برای تحریم ایران اشاره کرد «قانون داماتو» که در دوره کلینتون به اجرا گذاشته شد. در آن زمان کلینتون با استفاده از اختیارات خود یک دستورالعمل اجرایی صادر نمود.

کلینتون در نامه خود به روسای مجالس آمریکا چنین نوشت:« من ویلیام ج کلینتون رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، تشخیص می دهم که اقدامات و سیاست های دولت ایران، تهدید غیر عادی و فوق العاده ای برای امنیت ملی، سیاست خارجی و منافع اقتصادی ایالات متحده محسوب می شود. بدین وسیله برای مقابله با این تهدید وضعیت فوق العاده ملی اعلام می کنم.» بر طبق مهمترین بخش این قانون قرار بود که هیچ کشوری حق سرمایه گذاری برای توسعه میادین نفتی ایران را نداشته باشد و قرار دادهای بهسازی هم به بیش از چهل میلیون دلار نرسد. آمریکایی ها با این کار می خواستند مانع از افزایش تولید نفت ایران در کوتاه مدت و کاهش آن در بلند مدت شوند تا در نهایت ایران که اقتصاد وابسته به نفت دارد از لحاظ اقتصادی فلج شود. آنها فکر می کردند با توجه به اینکه صنایع نفت ایران فرسوده است فروپاشی اقتصاد ایران مدت زیادی به طول نخواهد. در این دوره نیز باراک اوباما بخش زیادی از فشار ها به ایران را به تحریم های اقتصادی داده است.

*موارد تحریم های جدید
آمریکایی ها در دوره اخیر به زعم خودشان دنبال تحریم های فلج کننده می باشند. آنها تلاش بسیاری نمودند تا گزنده ترین نوع تحریم ها را اعمال کنند تا بتوانند رفتار ایران را در مقابل غرب تغییر دهند. اهم موارد تحریمی به شرح زیر بوده است:

*نفت
منظور از تحریم های نفتی در واقع موانعی است که در برابر خرید و فروش محصولات نفتی بر سر راه اقتصاد ایران قرار داده شده است که به علت وابستگی اقتصاد ایران به نفت اثرگذاری بالایی دارد و می تواند وضعیت اقتصادی کشور را دچار مشکل کند اما به دلیل انحصاری نبودن این حوزه اقتصادی و عدم توانایی ایالات متحده در ایجاد یک تحریم فراگیر در این عرصه ضربه شدیدی از این تحریم ها به جمهوری اسلامی وارد نشده است.

*تحریم های تجاری
تحریم های فیزیکی که مربوط به تجارت و مبادله اجناس غیر نفتی مختلف مانند غذایی، دارویی، صنعتی و حتی تسلیحاتی است موجب وارد آمدن خسارات سنگینی به اقتصاد ایران شد.
علاوه بر آنکه ممنوعیت فروش داروهایی که مورد نیاز بسیاری از بیماران ایرانی است نقض آشکار حقوق بشر می باشد و این اقدام خشم بسیاری از فعالان این حوزه را در عرصه جهانی به دنبال داشته است.

در هر حال علیرغم اینکه این نوع تحریم هزینه های زیادی را برای ایران به دنبال داشت جمهوری اسلامی توانست بسیاری از این موارد تحریم را با دشواری حل نماید. در برخی زمینه ها مانند داروهای مورد نیاز بیماری های خونی و سرطانی با احساس نیاز پیش آمده دانشمندان ایران به سمت تولید دارو رفتند و در سال گذشته موفق شدند چندین نوع داروی خاص را که تاکنون در انحصار چند کشور بود تولید کنند و به سمت خودکفایی در این عرصه حرکت نمایند.

*بانک مرکزی
اما نوع سوم تحریم ها که تحریم های مالی نامیده می شوند در واقع تحریم های بانک مرکزی کشور و جلوگیری از مبادلات ارزی و پولی است. تحلیلگران حوزه تحریم در مورد تحریم های مالی دو دیدگاه دارند. اول آنکه این تحریم ها گام قبل از حمله نظامی هستند و دیگر آنکه جایگزینی برای حمله نظامی به حساب می آیند، که در مورد اول با تضعیف وضعیت اقتصادی کشور تحت تحریم و ایجاد مشغولیت های اقتصادی برای آن کشور متوسل به گزینه نهایی یعنی جنگ خواهند شد ولی در مورد دوم منظور آنست که در برابر کشور تحت تحریم گزینه نظامی نیز دیگر جواب نخواهد داد یا هزینه اقدام نظامی بسیار بالا خواهد بود.

تصویب این نوع تحریم ها علیه جمهوری اسلامی فشار بی سابقه ای بر ایران وارد آورد. خصوصاً به دلیل تسلط انحصاری دولت آمریکا بر مبادلات ارزی و پولی در تمام نقاط جهان و همچنین تهدید همه کشور ها به اینکه در صورت برقراری ارتباط مالی با ایران تحت تحریم و مجازات قرار خواهند گرفت هرگونه مبادله مالی برای ایران غیر ممکن شد. به نحوی که دولت مجبور شد در ازای فروش نفت دست به مبادله کالا به کالا بزند و در مقابل نفت فروخته شده از کشور خریدار کالا وارد کند. نتیجه این اتفاق کاهش قابل توجه ارز در کشور بود که موجب بالا رفتن قیمت دلار در سال گذشته شد و واردات را به شدت تحت تأثیر گذاشت.

جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تحریم های مالی اقدام به راه اندازی اتاق مبادلات ارزی نموده است. این اتاق با شناسایی تاجران و اهالی صنعت که قصد واردات را دارند به جای اعطای ارز مبادله ای، حواله ای به آن ها ارائه می دهد تا از کشور هایی که به دلیل خرید نفت به ایران بدهکار هستند ولی امکان انتقال ارز به حساب های ایران را ندارند اجناس مورد نیاز خود را وارد کشور نمایند. همچنین با برنامه ریزی برای مصرف بهینه ارز در کشور سعی می کند وضعیت پیش آمده را مدیریت نماید.

*کشتیرانی و بنادر
نوع چهارم تحریم ها مربوط می شود به تحریم کشتیرانی و تحریم بنادر ایران این نوع از تحریم ها فقط در زمان جنگ و آن هم در غیر انسانی ترین نوع آن اجرا می شود. در تاریخ روابط بین الملل این تحریم ها فقط زمانی به اجرا در می‌آیند که کشوری در جنگ خواسته است به صورت ناجوان مردانه مانع رسیدن مواد غذایی و دارو و… به دشمن خود بشود و لذا جلوی ورود کشتی ها به بنادر کشور دشمن می‌گرفته است. نمونه بارز این کار را آلمان هیتلری در مورد انگلستان انجام می داد که به شدت مورد انتقاد نهاد های حقوق بشری و انسان دوستانه قرار گرفته است. هدف از این نوع تحریم ها فشار بر مردم یک کشور به منظور تسلیم شدن در مقابل دشمن است. به تازگی اوباما اعلام کرده است که در صورت به نتیجه نرسیدن تحریم های اعمال شده آمریکا وارد این حوزه از تحریم ها خواهد شد.

 

گفته می شود که آمریکایی ها قصد دارند تا در ۸ تا ۱۰ سال آینده به سمت ایزوله کردن ایران پیش بروند. هر چند تلاش های آمریکا در ایزوله کردن ایران بسیار زیاد بوده است اما تا به حال به هیچکدام از اهداف خود به طور کامل نرسیده اند.

۶-جمع بندی و نتیجه گیری
با نگاهی اجمالی به تاریخ سی و چهار ساله انقلاب اسلامی و تقابل آمریکا با آن در این مدت می توان به نکاتی دست یافت: در هر دوره از حیات انقلاب اسلامی، آمریکایی ها سعی کرده اند برای تضعیف و براندازی جمهوری اسلامی در یکی از حوزه های امنیتی نظامی سیاسی و اقتصادی که در آن زمان تصور می شده است که نقطه ضعف ایران در آن حوزه قرار دارد، وارد شده و تمام تلاش و امکانات خود را برای نابودی نظام اسلامی به کار گرفته است. اما از سوی دیگر نظام اسلامی در برابر این هجمه های دشمنان مقاومت کرده و به پیروزی رسیده است. جمهوری اسلامی در بر خورد با این هجمه ها چهار حالت را تجربه کرده است.

در آغاز هر دوره از فشار ها ما شاهد یک دوره کوتاه آشفتگی، ناشی از شوک فشار ها بوده ایم. مرحله دوم صبر و تلاش برای مقابله با آنها، مرحله سوم پیروزی مقطعی و مرحله چهارم واکسینه شدن در آن حوزه است. به عنوان مثال در حوزه امنیت داخلی، اوج فشار ها مربوط به سالهای اول انقلاب می شود که مرحله اول تقریبا از اواسط سال ۱۳۵۸ آغاز می شود که در مدت کوتاهی ما شاهد قیام های مسلحانه در گوشه و کنار کشور و ترور ها در داخل هستیم. بلافاصله مرحله دوم آغاز شده و تا نیمه سال شصت ما به مرحله سوم یعنی پیروزی مقطعی در کنترل امنیت داخلی می‌رسیم. و از آن پس نیز دیگر ما شاهد بحران هایی با آن شدت نیستیم. و اگر مورد هایی از تهدید به وجود می آید در یک زمان محدود و به بهترین شکل مدیریت می شوند. این رویه باعث شده است که دشمنان در مقابل ایران دچار انفعال شوند. یعنی دیگر تهدید ها و فشار های آنان بر جمهوری اسلامی کارگر نمی افتد و شدید ترین حملات کمترین اثر را بر نظام اسلامی می‌گذارند.

 

منبع : مشرق


شمع عشق بهترین هدیه برای یک دوست آموزش کوچک کردن شکم پس از زایمان بصورت تصویری و کامل

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
نويسندگان
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا من را با عنوان وبلاگ وحید جنتی و آدرس http://vahidjam.lxb.ir/ لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک من در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.