چرا آمریکا نمی‌تواند به ایران حمله کند؟
 
وبلاگ شخصی من
وبلاگ وحید جنتی

چرا آمریکا نمی‌تواند به ایران حمله کند؟

Posted: 23 Feb 2014 05:30 AM PST

اگر به گذشته رویکرد آمریکا در مورد ایران نگاهی داشته باشیم، باید گفت، آمریکایی ها رویکردهایی چون استثمارگری، چپاول نفت و سرمایه ایران، انجام کودتای بیست و هشت مرداد، کمک به صدام در جنگ تحمیلی، ساقط کردن هواپیمای ایرباس ایران در  خلیج فارس و.. را مورد نظر داشته اند. همچنین در چند سال گذشته همواره از تهدید به حمله نظامی به ایران سخن گفته اند. نوشتار زیر  به بررسی علل ناتوانی آمریکا در حمله به ایران می پردازد.

علل ناتوانی آمریکا در حمله به  ایران

اگر به دلایل عدم حمله آمریکا به ایران بپردازیم، این دلایل در چند بخش قابل تحلیل است. اولین دلیلی که آمریکایی ها از این حمله دوری می ورزند و حمله نظامی به جمهوری اسلامی ایران را انجام نداده اند، هزینه های حمله به ایران است. در واقع تهاجم نظامی هر کشوری به کشوری دیگر، در برگیرنده هزینه هایی است. این هزینه ها شامل هزینه های جانی، مالی و هزینه های حیثیتی و پرستیژی در قبال آن حمله است. یعنی کشور حمله کننده باید دارای دستاوردهایی متناسب با هزینه ها که داده باشد.

حال اگر حمله ای صورت گیرد، اما دستاوردهای آن حمله متناسب با هزینه های آن نباشد، کشور حمله کننده به کشور دیگری حمله نخواهد کرد. مگر اینکه حاکمیت در کشور حمله کننده، دارای تفکر معقولی نبوده و یا دارای جنون باشد. در این راستا باید گفت حمله نظامی آمریکا به ایران، در بردارنده هزینه های گوناگون حیثیتی، جانی، مالی و اقتصادی است.

لابی صهیونیست با توجه به اطلاعات دقیق خود، بیش از هر جریانی در آمریکا می داند این کشور نه قصد حمله به ایران را دارد و نه به نفع آمریکا است که به ایران حمله کند. لذا این لابی مخالف حمله نظامی آمریکا به ایران است.

باید گفت مشخص نیست که چه دستاوردهایی در قبال حمله آمریکا به ایران به دست می آید و تا چه میزانی خواسته های آنان را تامین می کند. در همین راستا آنها این هزینه ها را متناسب و هماهنگ با دستاوردهای آتی حمله به ایران نمی دانند، و هزینه ها را بیشتر از دستاوردها می دانند. به همین خاطر هر گونه حمله آنها به ایران، برخلاف عقلانیت است.

چنانچه اگر به هزینه های آمریکا در قبال حمله به منطقه نگاه کنیم، این کشور هر چند در دو نقطه حاشیه ی ایران (یعنی عراق و افغانستان) درگیر جنگ شد، ولی به اهداف مورد نظر خود نرسید. در حالی که نه افغانستان و نه عراق قدرت منسجمی نداشتند و در مقایسه با آنها، توان انسجام و قدرت ایران بیشتر است. در این حال وقتی که آمریکایی ها نتوانستند در عراق و افغانستان به  نتیجه مورد نظر خود برسند، طبیعی است که در ایران نیز به اهداف مورد نظر خود در هر گونه حمله نخواهند رسید.

جدا از این باید به این امر توجه کرد که آمریکا در عراق و افغانستان در هنگام حمله و بعد از آن هم تلفات سنگینی داد و علاوه بر زیر سوال رفتن حیثت اش، هزینه های مالی سنگینی را در قالب دو جنگ متحمل شد.

در این راستا جنگ با ایران از یک سو هزینه های مالی بیشتری را برای آمریکایی ها ایجاد خواهد کرد، و از سویی دیگر هزینه هایی جانی و  حیثیتی قابل بیشتری را بر این کشور تحمیل خواهد کرد. در این حال طبیعی است وقتی که آمریکایی ها در دو جنگ عراق و افغانستان دچار مشکلات شده اند، به خوبی می دانند که در جنگ با جمهوری اسلامی ایران، مشکلات بیشتری  خواهند داشت. لذا ورود به جنگ با ایران منطقی نیست.

نکته دوم آن است که تهاجم نظامی هر کشوری به کشوری دیگر وقتی مفید است که در بازه زمانی کوتاه مدت انجام گیرد. یعنی به هیچ عنوان جنگ فرسایشی و بلند مدت به نفع  مهاجم نخواهد بود. امری که آمریکایی ها بارها به آن  اشاره کرده اند و این نکته را می پذیرند که هر چند آنها می توانند شروع کننده حمله به ایران باشند و زمانی را برای حمله تنظیم و بر اساس آن برنامه ریزی و حمله را در چارچوب زمانی معین آغاز کنند، اما آنها دارای این توان که بتوانند زمان پایان یافتن حمله به ایران را معین و مشخص کنند، نیستند.

در این راستا باید گفت جنگی که خاتمه آن در دست مهاجم نباشد، جنگی مقرون به صرفه و معقول نیست. بنابراین آمریکا با ملاحظه این نگاه، چنین جنگی را آغاز نمی کند. چرا که می داند هر چند می تواند زمان شروع  این حمله را مشخص کند، اما زمان خاتمه این جنگ و حمله در دست آنها نیست و به پارامترها و متغیرهای  بسیاری وابسته است.

حمله نظامی آمریکا به ایران، در بردارنده هزینه های گوناگون حیثیتی، جانی، مالی و اقتصادی است. باید گفت مشخص نیست که چه دستاوردهایی در قبال حمله آمریکا به ایران به دست می آید و تا چه میزانی خواسته های آنان را تامین می کند. در همین راستا آنها این هزینه ها را متناسب و هماهنگ با دستاوردهای آتی حمله به ایران نمی دانند، و هزینه ها را بیشتر از دستاوردها می دانند.

دلیل سوم آن است که آمریکایی ها جدا از هر گونه حمله نظامی، راه های کم هزینه دیگری را بر ضد کشورها در اختیار دارند و از این مسیر می توانند اهداف خود را در هر کشوری دنبال کنند. یعنی آنها با این روش ها و بدون جنگ می توانند رویکردهای خود را دنبال کنند. یعنی مادامی که روشهای بسیار کم هزینه تر، ساده تر و بدون دردسر جایگزین جنگ وجود دارد، و آمریکایی ها از این راه می توانند اهداف خود را در مورد ایران تعقیب و پیگیری کنند، چه نیازی به جنگ دارند؟ در واقع آمریکایی اکنون نیز از روش های جایگزین و کم هزینه برای لطمه زدن به نظام جمهوری اسلامی استفاده می کنند تا به اهداف خود برسند.

این رویکرد مد نظر جدی آنها است. در این رویکردها موضوعاتی چون تهاجم نرم و جنگ نرم مطرح است. در این بین آمریکایی ها به دنبال فرمولی هستند تا این فرمول منجر به فروپاشی اجتماعی در ایران گردد. در راستای این فرمول، آنها بر این نکته که نسل جوان بی اعتقاد و مبانی دینی آن ضعیف گردد و ساختارهای اجتماعی ایران از راه گسترش فحشا، منکرات، بی حجابی و..   از هم فروبپاشد و نظام خانواده متلاشی گردد، تاکید می کند.

در این راستا در نظر دارند تا با این رویکردها، نظام جمهوری اسلامی ایران همانند آدم برفی در برابر آفتاب آب گشته و فروپاشی اجتماعی صورت گیرد. بنابراین بنا به سه دلیل فوق، موضوع جنگ و حمله نظامی آمریکا به ایران منتفی است.

علت طرح گزینه روی میز نظامی

آمریکایی ها اکنون داعیه ابرقدرتی دارند و از گذشته نیز در بسیاری از نقاط مختلف، صرفا با تهدید نظامی به اهداف خود رسیده اند. در این حال واشنگتن همین رویه را در مورد ایران دنبال کرده و از آنجا که توان انجام کار دیگری ندارد، به صرف تهدید علنی ایران و حضور گزینه نظامی روی میز رو آورده است. یعنی اگر از تهدید نظامی و گزینه روی میز سخن نگویند، نمی توانند کار دیگری انجام دهند.

لذا به اجبار از گزینه های روی میز سخن  می گویند و تاکنون دهها بار از تهدید نظامی بهره برده اند. چنانچه  لابی صهیونیست با توجه به اطلاعات دقیق خود، بیش از هر جریانی در آمریکا می داند این کشور نه قصد حمله به ایران را دارد و نه به نفع آمریکا است که به ایران حمله کند. لذا این لابی مخالف حمله نظامی آمریکا به ایران است.

دکتر محمدصادق کوشکی-فارس

عربستان محل تولد پیامبر را تخریب می‌کند

Posted: 22 Feb 2014 09:40 AM PST

به نقل از مشرق، روزنامه ایندیپندنت از طرح دولت عربستان برای تخریب محلی تولد حضرت محمد (ص) در چارچوب طرح‌های ساخت و ساز در نزدیکی مسجد الحرام خبر داده است.

دولت عربستان از چند سال قبل به بهانه توسعه مسجدالحرام دست به ساخت و ساز گسترده در مکه زده و بسیاری از بناهای تاریخی را به کلی تخریب و با ساختمان‌های جدید جایگزین کرده است. کارشناسان مذهبی و باستان‌شناسی پیش از این هم نسبت به نابودی بخش بزرگی از میراث معماری اسلامی در جریان طرح‌های ساخت و ساز هشدار داده‌اند.
 
طرحی که منتظر دریافت مجوز نهایی از سوی دولت است و جزئیات آن به رویت ایندیپندنت رسیده، نشان می‌دهد شرکت پیمانکار «بن‌لادن» قصد دارد کتابخانه‌ای (مکتبه مکه المکرمه) را که روی بقایای خانه‌ محل تولد پیامبر (موسوم به مولد النبی) ساخته شده، بعد از تخریب با ساختمانی جایگزین کند.

عربستان محل تولد پیامبر را تخریب می‌کند

به نوشته ایندیپندنت، خاندان آل‌سعود که وهابیت را به عنوان مذهب رسمی عربستان اعلام کرده‌اند، تولد پیامبر در این محل را انکار کرده و با ابقای آثار باقی‌مانده از زمان پیامبر مخالف هستند.

این روزنامه همچنین نوشته است دولت عربستان در طرح‌های چند ده میلیارد دلاری خود که عربستان را به شهری مملو از آسمان‌خراش و هتل تبدیل می‌کند، اندک توجهی به حفظ آثار معماری تاریخی‌ای از این دست کرده است.

ایندیپندنت می‌افزاید: «ستون‌های دوره عثمانی مسجد‌الحرام که حکاکی‌هایی در توصیف پیامبر روی آن‌ها انجام شده بود، تخریب شده‌اند و خانه همسر پیامبر که چند قدم با این کتابخانه فاصله دارد، اکنون به محل ساخت یک مجموعه بزرگ سرویس بهداشتی تبدیل شده است.»

عربستان محل تولد پیامبر را تخریب می‌کند

محل تولد پیامبر آخرین بازمانده از آثار باستانی دوران صدر اسلام است که هنوز تخریب نشده است. دکتر «عرفان العلوی» تاریخ‌دان و مدیر اجرایی بنیاد مطالعات میراث اسلامی انگلیس می‌گوید: «آخرین منطقه تاریخی باقی‌مانده در عربستان محل تولد پیامبر است که احتمالا مهمترین محل برای مسلمانان و شیعیان در سرتاسر جهان است. اغلب مردم حتی خبر ندارند که قرار است این محل تخریب شود.»

یک روز در کنار سربازان ارتش سوریه

Posted: 22 Feb 2014 09:35 AM PST

از زمان آغاز بحران سوریه در سال ۱۳۹۰ (۲۰۱۱ میلادی) مردم این کشور شاهد ورود گروه‌های مسلح تروریستی از کشورهای مختلف جهان از جمله کشورهای همجوار سوریه به این کشور بوده است.

برهمین اساس سربازان ارتش سوریه به عنوان اولین مدافعان دفاع از مرز و بوم و ناموس خود به مقابله با تروریست‌های تکفیری و چند ملیتی پرداخته و تقریبا روزی نیست که اخباری مبنی بر به شهادت رسیدن و یا اعدام تنی چند از آنان به دست شورشیان تکفیری در رسانه‌ها منتشر نشود.

مردم سوریه نیز در پاسخ به جانفشانی سربازان شجاع این کشور با برگزاری تظاهرات میلیونی در مناطق مختلف حمایت خود را از آنان اعلام کرده‌اند و مصمم هستند با عزت و کرامت کشور سوریه با داشتن چنین سربازانی هرگز خدشه‌دار نخواهد شد.

«شادی حلوه» خبرنگار و عکاس شبکه سوریه برای تهیه گزارشی به یکی از قرارگاه‌های ارتش سوریه رفته و یک روز را در کنار آنان سپری کرده است.

وی گفت: سربازان ارتش سوریه همچنان روحیه‌ای جنگنده دارند. این روحیه جنگنده را می‌توان در میان سربازان سوری که در حاشیه دمشق با آنان ملاقات کردم دید. آنان با روحیه‌ای بالا به میدان نبرد می‌روند.


شمع عشق بهترین هدیه برای یک دوست آموزش کوچک کردن شکم پس از زایمان بصورت تصویری و کامل

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
نويسندگان
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا من را با عنوان وبلاگ وحید جنتی و آدرس http://vahidjam.lxb.ir/ لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک من در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.